Blåmuggost & pepperkake

img_9653
Søtt og salt, og en liten kaffetår

Hei og god onsdag, alle man alle!

I dag var sola ENDELIG tilbake på Lillehammer, etter det som kjennes som månedsvis fraværende. Jeg kan nok slå fast at jeg ikke ville takla mørketida i nord særlig godt- hvordan gjør dere det egentlig, dere som bor lenger opp i landet? Jeg lar meg uansett imponere 🙂

Med sola tilbake kommer lysten til å gå på ski, og i dag falt valget på langrenn. Som nyinnflytta Lillehamring, hadde jeg min første skitur på Nordseter i dag. Og jeg må innrømme at jeg følte meg bittelitt lost. Jeg er vant til små forhold fra der jeg bodde før. Jeg kjente de få jeg møtte i løypa, og vi hilste alltid på hverandre. I dag derimot, var det altså så mye folk at en stakkar ikke hadde ork til å hilse på alle. For det synes jeg i utgangspunktet er en innmari fin greie vi har, å hilse på vilt fremmede mennesker når vi passerer hverandre til skogs og til fjells. Men jeg kosta på meg et tappert forsøk på et smil, til de jeg passerte.

I sekken hadde jeg med meg lettvint snacks, som jeg håper du lar deg friste av. Det nærmer seg tross alt advent, og det er lov å småflørte med julebaksten. Er det ikke?

BLÅMUGGOST & PEPPERKAKER

Anretningen er enkel; Ønsket mengde blåmuggost smøres på ønsket antall pepperkaker. Blåmuggost smaker nydelig sammen med den krydrete pepperkaken. Og det smaker også godt med noe søtt syltetøy eller marmelade på toppen. Jeg tok med meg et lite glass med hjemmelaget plommesyltetøy i sekken i dag.

Vanskeligere trengs det ikke å gjøres 🙂

Den følelsen lubne grantrær, harespor i snøen og kvitt landskap så langt øyet kan se- det finner jeg ingen andre steder. Jeg håper du også vil ta deg en tur ut og trekke til deg virkningen av alt det her enkle. Det vil gi deg noe, det tror jeg visst.

Stor klem fra Tonje, høy på endorfiner

img_9667
Hjertet har nesten ikke plass til å ta inn alt det fine her…
img_9687
Blir nesten alltid på griner´n av harespor i snøen 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s