Chunky jordskokksuppe m/stekt chorizo

img_9263
Jordskokksuppe med stekt chorizo og valnøttbrød

Innimellom får jeg et sug i magen etter å reise til fjells. Til snaufjellet og stillheten. Pakke sekken, mens kropp og sinn fylles med endorfiner bare ved tanken på turen som venter. Jeg har vandret mange, mange timer og kilometer i områdene rundt Skeikampen, i Gausdal. Jeg er ufattelig glad i råkene som går på kryss og på tvers bakover mot Avlundskampen, Prestkampen og Bånseterkampen. Mitt favorittsted på jord er Svartvatnet, bakenfor Prestkampen. Der er de fineste solnedgangene, ingen mobildekning og sjelefred.

img_9304
Med utsikt ned til Svartvatnet ❤

Jeg pleier å kjøre til golfbanen på Skei, og fortsetter innover bomvegen til Torsdalen. Innerst i Torsdalen kan man parkere, og velge mange forskjellige ruter. En sikker vinner om man er glad i snaufjellet, vid utsikt og liker litt stigning.

Denne gangen var vi litt usikre på hvordan været hadde fart med fjellet, så vi tok med oss trugene. Og det var smart, for da vi passerte 1000 høydemeter lå snøen. Og trugetur, DET var gøy det! Vinden ruska og reiv rundt ørene våre, men vi smilte bredere enn bredest likevel. For hva er finere, enn å være rødlett i kinnbena, skremme opp tre kvitkledde ryper og glede seg til matlaging.

img_9257
Takk og lov for jakke og bukse som tåler at det piper rundt hushjørnene #fjellreven #fjellshop #primusshop

Denne gangen stod det jordskokksuppe for to på menyen:

  • 10-12 jordskokk skrelles og kokes i buljongvann (kok gjerne før avreise, og putt i en boks)
  • 1/2 løk
  • Buljongterning
  • Vann
  • Kremfløte
  • Chorizo

Fres løken i kjelen, og hell over den moste jordskokken. Spe på med litt vann og legg i buljongterningen. Rør rundt til buljongen er oppløst, og spe på med fløte. Vi brukte ca halve fløteboksen. Kok på svak varme, mens suppa tykner. Smak til med salt og pepper.

Skjær chorizo i biter, og stek i en annen panne. Strø den stekte pølsa over suppa.

Velbekomme!!

img_9246
Altså, hva gir du meg?!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s