Fine turer med barn

For de aller, aller fleste foreldre som selv ble tatt med på tur som barn, føles det som en stor og viktig forpliktelse og glede å kunne videreformidle tur-, natur- og friluftsglede videre når man selv får barn.

Slik var det for meg også. Med ungene har vi derfor vært på utallige korte og lange turer. Det har vært nærturer og langveisturer, elveturer, fjellturer, teltturer, hengekøyeturer, toppturer og sykkelturer. Disse turene har så godt som mulig vært tilpasset ungene våre og hva som er mulig ut fra alder og motivasjon.

IMG_1443
Jakob (7 mnd) med på tur i Skjolden, juli 2017

Fordi vi har vært mye på tur med ungene, opplever jeg å få mange spørsmål fra andre som gjerne vil ha med seg de unge, håpefulle ut i naturen, men som ikke helt vet hvor de skal dra, hvilke turer som passer for barn, praktiske råd og tips, og mye mer.

Derfor har jeg satt meg som mål å samle noen tips til turer på denne siden, slik at den på sikt kan bli et lite oppslagsverk for fine turer å ta med barna på. Turene vil bli kategorisert etter område, men ut fra beskrivelsen vil det komme godt fram hvor vanskelig turen er, tidsbruk, hvor bratt det er, eventuelle utsatte partier osv.

IMG_1756
Ingeborg (5) på vei til Gjendetunga, juli 2017.

Håper dere finner noe som passer for akkurat dere!

PS: Hvis dere lurer på noe, ikke nøl med å sende meg en epost, eller en melding på Facebook eller Instagram 🙂

PS 2: Jeg blir veldig glad for tips fra dere der ute til flere fine turer vi bør ta med barna, og som fortjener en plass her på bloggen!

God tur ønskes store og små! 🙂

Hilsen Ragnhild

GOPR1104.JPG
Helle (9) viser akrobatiske kunster på vei til Gjendetunga, juli 2017