Med barn på tur – tips og triks

DCIM100GOPROGOPR0372.
Noen skyssetapper kan være på sin plass dersom bakkene blir lange og bratte. 

Noe av det jeg får mest spørsmål om, ved siden av spørsmål om mat og primusutstyr, er hvordan man kan motivere barn til å bli med på tur, hvilke turer som passer for barn, og utstyr til turen som passer for barn. Her vil du finne mye info om dette!

En viktig målsetting for meg, er at naturen skal være et fristed for barna. Mange unger opplever mye stress i hverdagen sin, og en følelse av at de må prestere på ulike fronter. Det kan være sosialt, både på skolen og på nett, det kan være på fritidsaktiviteter, og det kan være press fra oss foreldre om at de må «få til ting», være «flinke», eller kanskje også «bli best» i noe. Derfor mener jeg at unger trenger et fristed, et sted der de bare kan være uten å prestere! Her er naturen sentral.

Attachment-1-10
Det å få løpe som man vil, så fort som man vil, og så langt som man vil! Heia frilek!

Det å ikke gå så langt blir dermed viktig, men heller la ungene få være impulsive og bruke tid på det de synes er spennende. Det kan være et tre, en stor klatrestein, noen pinner, en bekk, eller kanskje de bare vil løpe rundt og utforske?

Men likevel, det er ikke alltid at ungene vil være med ut, rett og slett. Vi har vel alle opplevd barn som ikke vil kle på seg, og at de ikke vil noe i det hele tatt. Som regel er stemningen snudd til noe langt bedre bare ytterklærne er på og man har kommet seg ut av døra. For å få til akkurat den biten litt lettere, har jeg samlet noen tips og triks her!

Håper dere finner noe nyttig 🙂

Hvordan få med barna ut på tur

img_1922
Spikke pil og bue? Se hvem som skyter lengst? Ja!