Mjøspannekaker med varme bjørnebær

 

img_9439
Pannekakeministeren

Enda en uke har gått, og helga banker på døra vår. Vinteren lar foreløpig vente på seg her på Lillehammer, og vi lengter. Men det er jammen fint med barfrost også- med frosne myrer, crispe morninger og endeløse turmuligheter.

Forrige helg hadde vi litt stram tidsplan, så vi endte opp med en nærtur. Vi har en 12 år gammel Alaska husky som har et litt knetrøbbel, og vi la opp til en tur han fint kunne være med på. Så vi dro til Bekkodden, en skjult (?) perle på Brøttum. Mens solstrålene lyste opp Mjøsa og vinden suste om ørene våre, tente vi bål og fyra opp primusen. Bålet var godt å ha som varmekilde, for det var kaldt! Og hva er vel mer avslappende enn å høre på knitringa og stirre inn i dansende flammer?

Denne lørdagen var det om å gjøre å spare tid- derfor dro undertegnede på med en pose ferdig pannekakemix. Av og til trenger jeg å minne meg selv på følgende: Det er mye bedre å gjøre det lettvint (som er mer enn bra nok), senke skuldrene og faktisk komme seg ut på tur. Og vet du hva? 12åringen (sønnen, ikke bikkja;) proklamerte at det der, det var de BESTE pannekakene han noensinne hadde smakt!

Handlelista til det her blir altså kort:

  • 1 pose pannekakemix
  • Vann
  • Bær eller syltetøy etter eget ønske
  • Kanskje en dæsj rømme
  • Masse sukker

Jeg hadde sjølplukka bjørnebær i fryseren som også fikk bli med på tur. Det ble forvandlet til lunt syltetøy, og smakte aldeles fortreffelig. Jeg brukte melis som søtning, og endte opp med et syltetøy som smakte bær men som også blir litt rennende. Det fine er at man kan tørke klissete fingre på turbuksa, og være innamri fornøyd likevel 🙂

God helg og god(e) tur(er) til deg, fine leser!!

Varm hilsen fra Tonje

 

img_9365-2
Bål, pannekaker og god stemning!
img_9362-1
Lune bjørnebær fra det blide sørland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s