Varm (melke)sjokolade med krem

den

img_2201Er du av dem som tenker at kakao og varm sjokolade er det samme? Altså, at det kommer på ett ut hva du drikker av de to, liksom? Håhåjaja, sånn kan det gå! (for å sitere farfar i Bakkebygrenda). Men jeg anbefaler herved at du tror om igjen!

For å ta det fra skrætsj. Kakao er benevnelsen på alle mulige pulvervarianter, enten det er Regia, O’boy, Nesquick eller noe annet. Varm sjokolade er derimot det navnet tilsier, nemlig VARM SJOKOLADE. Ikke noe pulvergreier her, nei!

IMG_2195.jpg
Varm sjokolade + primus = sant!

Den som lærte meg dette, var min bestemor. Hun hadde vokst opp med varm sjokolade som en ekte festdrikk, noe man serverte i litt fine lag og gjerne med snitter til. Da ville kakao rett og slett vært et skjellsord. Snitter og varm sjokolade var nettopp på menyen da bestemor fylte åtti.

For all del, det fungerer fint med pulvervarianter nå og da, vi har selv skapet fullt av ulike bokser med kakaopulver. Det er kjapt og enkelt, og det smaker helt ok! Ofte trenger man bare tilsette et par teskjeer kakao og varmt vann, og så har du en kakaokopp i hånda på under minuttet.

IMG_2206.jpg
Den første snøen er alltid like magisk! Da trenger man noe varmt å styrke seg på 🙂

 

Men er det fest, eller en annen viktig anledning, som for eksempel den første vinterdagen med masse løssnø som bare laver ned og alle kjenner at NÅ må vi ut og teste akebakken, da er det varm sjokolade som gjelder.

Og jeg TROR at denne oppskriften jeg kom fram til, er ganske så optimal hvis den skal  falle i smak hos både voksne og barn. Voksne liker gjerne litt skarp smak, mens barna liker det milde. Min variant er en god blanding, der jeg har byttet ut noe av den mørke kokesjokoladen med melkesjokolade. Den skled rett ned hos samtlige i testpanelet! 🙂

Smak det, og du vil bli overbevist du også! Dessuten, du blir garantert helten blant kidsa i akebakken dersom du serverer nykokt varm sjokolade og brødskiver med brunost til 😉

Lykke til, og husk at verken rumperacer-, stigakjelke- eller onefoot-helter funker særlig lenge uten næring i kroppen! 😉

IMG_2196.jpg
Krem er viktig! Det var både store og små av akebakkemannskapet skjønt enige om.

Dette trenger du til fire, fem voksne og barn:

  • 1 liter lettmelk (evt helmelk dersom du vil ha en fyldigere smak)
  • 200 gram mørk kokesjokolade
  • 60 gram melkesjokolade
  • Krem, gjerne ferdig på flaske. (Lettvint og greit på tur)

Slik gjør du:

Finn fram en kjele, og hell oppi litt av melken (ca et par dl). Fyr opp primusen, og sett kjelen på. Bruk ganske svak varme i starten. Brekk opp sjokoladen, og la den smelte i melken mens du rører kontinuerlig.

La blandingen gradvis varmes opp, og hell oppi resten av melken litt og litt. Gi det et raskt oppkok, men ikke la det koke mer enn noen sekunder.

Husk å passe på hele tiden, det koker raskt over! Jo lenger det koker, jo mer snerk får du på kakaoen. Hell over i passe store kopper, og avslutt med et par runder med krem. Voila! 🙂

img_2201

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s