Quesadillas med koriander og yoghurt

Quesadillas med koriander og yoghurt

God søndagsettermiddag!

FOR ei helg det her har vært, en knakende fin avslutning på en heller regntung høstferie for vår del. Mens vi her på Lillehammer begynner forberedelsene til en ny arbeids- og skoleuke, står andre med en heeel uke ferie foran seg 🙂

I dag ruslet vi oss en tur inn i tverrløypa, og Åveitenga for en primusmiddag. Etter en liten titt i kjøleskapet, fant vi diverse rester- som ble tatt med ut på tur. For vår del var det tacorester fra fredag, som fremdeles smakte helt nydelig i den skarpe ettermiddagssola.

Jeg forsøker å være bevisst på å kaste mindre mat. Her hjemme spiser vi i det lengste opp restene, enten som nistemat til lunch- eller turmat. Vi kaster generelt alt for mye mat i Norge. Det er snakk om svimlende antall kilo per mann og kvinne årlig. Det her kan vi gjøre noe med, men det handler om bevisstgjøring. Derfor slår jeg et slag for å bli kjent i eget kjøleskap!

Dagens primusmat besto av følgende, til to voksne og 2 yngre.

  • Rester av kjøttdeig, rød paprika, mais, rødløk, hvitløk og kidneybønner
  • Hjemmelaget kryddermix av spisskummen, kayennepepper, salt, brunsukker
  • Revet ost
  • Tacolefser
  • Koriander
  • Lime
  • Salat
  • Matyoghurt

Jeg varmet først opp tacorestene, før jeg hadde de over i boksen jeg fraktet de ut med. En dæsj smør i en god og varm panne, før lefse ble lagt i. Strø et greit lag med kjøtt og ost på halve lefsen. Brett den andre halvdelen over kjøttet, og la den ligge og godgjøre seg til osten smelter. Det er viktig at det er lav futt på primusen, ellers blir lefsene fort svidd. Serveres med et dryss koriander og en bit lime til å skvise over lefsen med. Har du litt salat til overs i kjøleskapet, er det godt å legge på tallerkenen. Vi var tomme for rømme, men brukte matyoghurt i stedet- og det smakte helt nydelig.

Jeg håper din søndag også har vært fin, kanskje har du hatt en super tur ute i godværet?

Nyt resten av kvelden, enten ferien straks er ved veis ende eller den akkurat har starta!

Stor klem fra Tonje

 

img_8847
Lukten av deilige krydder brer seg, og sulten melder seg.
img_8862
Oppvarming av mat krever oppsyn av kokka 😉
img_8854-1
Quesadillas med koriander og yoghurt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s