Varm fruktkompott med vaniljesaus

 

img_8615
Kan jeg friste med litt høstsol og no godt til kaffen?

Torsdagskvelden og det hustrige været sniker seg innpå meg, og minner meg på å lete litt i min egen minnebank. For regnvær og vått underlag, det er ikke min favoritt når det gjelder chille-tur.

Kanskje kan jeg lære meg å like det, jeg tenkte bare å finne igjen tarpen min først- som på et eller annet tidspunkt bestemte seg for å bli borte under fjorårets flytting. Altså, det blir ikke i kveld.

Men om du er som meg, så er vi kanskje flere som lengter etter høstværsdager med opphold og litt høyere skydekke. Sånn som det var den dagen da vi tok en jentetur til Nordseter på Lillehammer. Med mål om Kriksfjellet, Hitfjellet og Reinsfjellet. Adkomst beskrives slik av DNT Lillehammer: «Kjør til Nordseter. Følg bomveg først 5,5 km til Reinakrysset, så Pellevegen snaut 2 km til parkering ved karttavle ved Kriksbekken (920 moh). Turen går i åpent terreng, uten altfor mye stigning og regnes som en kremtur.

Nå skal det nevnes at det blåste litt den dagen, så vi måtte velge rasteplass med omhu. Og rastepausen viste seg å bli så innmari hyggelig, og lang- at vi bare rakk Kriksfjellet og Hitfjellet.

Derifra skulle undertegnede lose resten av turfølget ned en snarvei mot bilen. For på et eller annet tidspunkt mente jeg at vi måtte komme innpå en sti eller et sauetråkk. Og vi gjorde jo forsåvidt det. Etter å ha vada i tett einekratt, skremt opp et par ryper og vassa oss gjennom myrlendt terreng 😉 Hvorpå det har blitt foreslått kart&kompasskurs, sånn bare for å være på den sikre siden…

Ved siden av kokekaffen denne dagen, hadde jeg lyst på no søtt og godt. Hjemme hadde vi endel frukt som begynte å synge på siste verset, og litt vaniljesaus. Til 4 voksne jenter brukte jeg følgende:

VARM FRUKTKOMPOTT:

  • 4-5 epler av ulik sort
  • 1 pære
  • Kanel og sukker
  • Blåbær plukket rett fra buskene på Nordseter (kan naturligvis erstattes med bær fra fryseren)

Skjær opp frukten i omtrent like store terninger, og legg i en boks. Strø over sukker og kanel i ønsket mengde. Jeg antar at jeg brukte 1-2 ss sukker og en dæsj kanel. Vel fremme ved rasteplass, hell frukten over i pannen på lav varme. Hell gjerne over en halv dl vann, slik at frukten får bli god og mør. La kompotten stå og putre i 10´ish minutter. Avhenger av hvor store eller små biter frukten er kuttet opp i. Serveres med en solid dose vaniljesaus, og jeg kan nesten garantere at mottakeren smiler like bredt som det mine gjorde 🙂

Velbekomme!

Stor klem fra Tonje

img_8623
Kokken i sitt ess!
img_8618
Varm fruktkompott med vaniljesaus ala Tonje
img_8622
… og DER var stien ja 😉

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s