Kajakk + primus = sant

img_9055-1
Balbergkampen, Mosodden og Lågen

Endelig, ENDELIG en dag med oppholdsvær! Det kjennes ut som om vi ikke har sett sola på lange evigheter, og hva passer vel bedre på en sånn dag enn en tur på vannet? Som medlem av Lillehammer ro og kajakklubb har jeg fri tilgang på kajakk og alt utstyr som trengs. Et innmari godt tilbud, for oss som ikke har plass, eller ork til å styre med kajakk i garasjen, opp og ned fra bil etc.

Da jeg våknet i morges, kjente jeg et intenst behov for kajakk og kaffe. I den rekkefølgen. Kaffe på termos tenker kanskje du. Og ja, det fungerer nok ypperlig det også. Men neida, jeg ville koke kaffe på primus, PÅ kajakken.

Men en kajakk som er bua og en gassbeholder som er flat på undersiden samsvarer ikke. Dermed måtte jeg innom Fjellshop på Lillehammer for å kjøpe støttebein til gassbeholderen. Det kan jeg varmt anbefale som en ting å investere i, for den er liten, rimelig og innmari smart. Jeg er ikke noe fan av å hamstre unødvendig utstyr som komersielle krefter lurer oss til å tro at vi trenger. Men, når utstyr kan gjøre turlivet lettere- ja da er det innafor 😉

Så padla jeg oppover Gudbrandsdalslågen, som lå speilblank og vakker. Høstløvet fløt sakte nedover med strømmen, og i takt med at E6 og bilstøy ble lagt bak meg, økte lydene av fuglesang og padletakene. Det er noe av det fineste jeg vet, å duve oppover i fred og ro.

Jeg kom i prat med en trivelig padler som tok meg igjen, og vi var skjønt enige om at Lågendeltaet er på sitt vakreste på denne tiden av året. Han fortalte at han pleide å padle på morningene, for da var vannet stillest. Og han synes det var en ny tur hver gang. Like fint _hver_ gang, tenk det a!

Så skilte vi lag.

Jeg fant meg grunt vann, og padlet meg inn i sivet (tenkte litt HMS, og holdt meg på grunna). Der var det å finne stabilitet og fyre opp til kaffe. Og jammen fikk a det til gitt. Så satt jeg der da, mens fugler av alle slag jobba og prata rundt meg. Jeg kunne høre at bladene falt fra trærne, og mort og annen småyngel vaka rundt kajakken etter høstens gjenlevende småkryp i lufta. Det var så stille, og så inderlig vakkert. Verdens fineste kaffesjappe! Garantert! Billig, miljøvennlig, og med et lavt klimaavtrykk 😉

Stor klem inn i helgen din,

fra Tonje

 

img_9089
Lett oppakning med toppbrenner, støttebein og liten gassbeholder!

 

3a6445f0-0067-466d-ae5f-50d4f5cfdcae-1
Jeg gir deg kajakkbrygget kaffe 🙂
img_9103
Litt over middels fornøyd, sjukt opptatt av å beholde stabilitet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s