Havregrøt med tørka frukt, nøtter, rosiner og bringebær

Lite slår det å våkne opp til utsikten av spisse fjell med snø på, sol på teltet og lukta av lyng! Det gjorde vi på overnattingsturen vår i Jotunheimen nylig.

Teltplassen vi brukte er rett ved en rasteplass langs Sognefjellsveien (fv55), ikke langt fra  Turtagrø hotell. Sognefjellsveien er et eventyr i seg selv, og er på lista over de nasjonale turistveiene her i landet. Les mer om veien her!

Den lille plassen (som var vårt femstjernes hotell denne natta) heter Oscarshaug, og herfra har du kremutsikt mot de flotte og imponerende toppene i Hurrungane.

IMG_0063
Ikke mange luksushoteller i verden kan skilte med en SLIK utsikt! Og dette er tre minutter fra veien (som ikke synes på bildet). Her ser du fra venstre Dyrhaugsryggen, Store Ringstind som en spiss i midten, og Lauvnostind og Soleiebotntind til høyre. Flere av dem er vanlige skiturer man kan gå på våren når snøen er stabil og fin.

Hurrungane er et kjent klatreeldorado, og for mange er Store Skagastølstind eller Store Austabotntind det ultimate turmålet. Hvis man ikke har tilstrekkelig klatreerfaring må man leie guide på disse toppene, men utsikten av dem kan ALLE nyte! 🙂

Både «Storen» og de andre toppene kan du altså bivåne fra Oscarshaug, gjerne mens du inntar en bedre frokost. Det at det tar tre minutter å gå til denne flotte utsiktsplassen fra veien, gjør at omtrent alle har muligheten til akkurat DET.

Og hvem vet, kanskje fødes drømmen om Storen eller andre Hurrung-tinder akkurat her?

Enhver tur starter i allefall med en god frokost, enten du nøyer deg med utsikten eller du bestemmer deg for å ta beina på nakken akkurat denne dagen.

IMG_0061
Ekte fjellfrokost! 🙂

Dette trenger du til grøt for to personer:

 • Fire små porsjonspakker med havregrøt, tilsatt melk. Evt bruker du vanlig havregryn, og erstatter noe av vannet med melk. (Det går an å bruke bare vann også, men personlig synes jeg grøten helt klart er best med litt melk 😉 )
 • Tre, fire dl vann
 • En-to dl tørka frukt, feks banan og papaya
 • En håndfull salte nøtter, feks mandler, cashew eller paranøtter. Mange barn foretrekker grøt uten slike former for «humper», dropp isåfall nøttene og den tørka frukten! 😉
 • En håndfull rosiner
 • Friske bringebær
 • Litt strøsukker

Slik gjør du: 

 • Rør inn havregrøtpulveret i litt vann, og la det koke opp. Tilsett mer vann hvis grøten blir for tykk.
 • Tilsett tørka frukt og nøtter. Hvis de ikke er salte bør du tilsette litt salt også.
 • Rør hele tiden så grøten ikke svir seg.
 • Når den har kokt noen minutter, og konsistensen er slik du ønsker, ha over på tallerkner.
 • Pynt med friske bær og rosiner, og litt sukker hvis du ønsker det.

Da er det bare å lene seg tilbake, nyte utsikten og maten, og kanskje koke seg ei skikkelig kanne svart kaffe! 🙂

God tur og bon apetitt!

IMG_0060
Fantastisk å kunne kokkelere i slike omgivelser. Men husk varme klær, dette er på fjellet, og det kan være minusgrader selv i juli! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s