Pannekaker med røkelaks, kremost og dill

Sesongens siste topptur på ski fortjente en skikkelig god lunsj, tenkte vi, der vi satt i bilen på vei mot Sognefjellet i vår-skrud.

Når det er juni har de aller fleste pakket vekk skiene, men etter min mening er det nå det er aller finest å gå på ski! Det er varmt (ofte!), det er fin snø (ofte!), og det er et fantastisk skue i alle retninger. I tillegg er gjerne snøskred-sesongen er over for lengst.

Det å kunne gå på ski i shorts er en fantastisk følelse. Med andre ord – det er bare å nyte naturen og våren! Da er det viktig med god mat som står i stil til opplevelsen 🙂

IMG_9236
Det er bare én ting å si: Nam! 

Vi pakket pannekakerøre og tilbehør i sekken og la avgårde mot Steindalsnosi i Jotunheimen, en av toppene som holder lengst på snøen i området. (Her finner du mer info om turen).

Denne turen anbefales på det sterkeste, turvenninna mi var på sin andre topptur noensinne denne dagen, og hun koste seg fra ende til annen!

IMG_0057
Utsikten fra toppen kan virkelig ta pusten fra hvem som helst. Her ser man rett mot noen av de mest alpine toppene i Norge, Hurrungane. Omtrent samtlige er på godt over 2000 meter. Store Skagastølstind er den høyeste i dette området, og den ruver godt midt i bildet.

Men tilbake til maten 🙂 (som selvfølgelig passer inn på hvilket som helst annet turmål, kort eller langt!):

Dette trenger du til fire personer:

 • Pannekakerøre. Vi gjorde det svært enkelt med ferdigpose fra Toro, men hvis du vil lage selv fra bunnen blir det selvfølgelig enda bedre! 🙂 Det viktige er at du blander dette på en flaske før du går på tur, da er det enkelt å helle røre rett i panna og du sparer deg for mye vekt i sekken.
 • Smør til steking
 • En pakke røkelaks
 • En pakke kremost naturell
 • Litt fersk dill. (Du trenger IKKE ta med hele potta. Riv av noen fine stilker og legg i en liten, tett boks. Ha oppi noen dråper vann, så holder de seg friske i mange timer 🙂 )
 • Dette er pålegg som bør være avkjølt, og på skitur i juni (dette gjelder for alle typer turer, såklart) kan det bli VARMT. Se derfor tips her til hvordan du kan oppbevare maten kjølig i sekken!

Slik gjør du:

 • Fyr opp primusen, og ha smør i en panne.
 • Hell i pannekakerøre, og stek i vei. Ca to pannekaker per person.
 • Avkjøl pannekakene.
 • Smør kremost på pannekakene, og dander med røkelaks og dill.
 • Rull sammen, og server! Jeg garanterer at turkameratene dine både blir glade, imponerte og mette!

God tur og bon apetitt! 🙂

IMG_0056.jpg
Lunsjen er servert! Fantastisk sted og dag for god mat UTE! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s