Pannekakekake med vaniljekrem, marengs, krem og friske bær

IMG_9578.jpgHva skal du på 17.mai? Tradisjonell by- og tettstedsnasjonaldag med trang bunad og sjampanjefrokost, gnagsår og alt for mye is og brus og pølse?

Eeeeeeller, kanskje det frister mer med en tur ut i det norskeste av det norske, nemlig fjell og fjord og grønne li?

IMG_8812.jpg
Det er jo nesten kvalmende fint, med mai, tørrsnø og hvite fjell! Her fra Skårasalen på Sunnmøre, noen dager før 17.mai i fjor. 

Vel, hvis jeg kunne velge, hadde jeg garantert valgt det siste! Jeg kan virkelig ikke tenke meg noe finere og mer nasjonalromantisk enn å tusle oppover ei grønnkledt fjellside med skia på sekken, etterhvert med skia på beina, og sakte krabbe seg oppover og oppover, helt til man står der. På toppen.

Med en blå fjord under seg, bjørkeskogen grønn midt i mellom, og melishvite, spisse topper så langt øyet kan se. Det er rett og slett til å bli litt rørt av, den norske fjellheimen i mai!

IMG_8770.jpg
Og intet øye var tørt…. Man kan jo bli rørt av mindre. Og så ferdigmontert flagg på toppen, da gitt!

Spesielt på Vestlandet er det vakkert denne tida. Det er full vår i lavlandet, med krokus langs husveggene og grønne plener, samtidig som det er et herlig skiføre høyt til fjells.

Jeg var så heldig å være student i Volda-bygda et par år, og da var det fast takst med topptur tidlig om morgenen den 17. Med flagg i sekken strente vi til topps, for så å kjøre ned igjen i ekte vårslush. Vel nede feira vi med en øl eller tre, og litt sprudlevann må vite. Å, den fine studietida, det er nesten rart vi sto på eksamen!

Men, nostalgi til side. Det var jo maten vi skulle snakke om! For kanskje du også skal ut på tur denne nasjonaldagen, og trenger noe å servere turfølget ditt, noe med ekte 17.mai-scwung?

Da har jeg AKKURAT det rette for deg, og jeg lover, dette var himmelsk godt. Og ikke spar på verken marengs eller krem, det er jo sjølvaste 17. mai! 🙂 God tur, og gratulerer med dagen!

Dette trenger du til pannekakekake for fire personer:

  • Pannekakerøre (enten ferdig på pose, eller lag fra bunnen)
  • En kurv jordbær (lurt å renske før tur)
  • En dl blåbær (de fra skogen er best, men har du ikke i fryseren har de flere varianter på butikken)
  • En pose pikekyss (små marengs)
  • En boks vaniljekrem
  • Krem på spruteflaske
  • Smør til steking
  • Ps: Husk skjeer å spise med!

Slik gjør du:

Før du går: Rør sammen pannekakerøre og ha på en tett flaske. Vel framme steker du pannekaker på primus, med litt smør i panna. Lag gjerne pannekakene litt tjukke, det gir mer «hold» til kaka. Du trenger en seks-sju pannekaker.

Når de er ferdigstekt, legger du en pannekake på en tallerken. Smør på vaniljekrem, og legg på bær. Fortsett med ny pannekake, denne gangen tar du vanlig krem oppå.

Fortsett slik til du er ferdig, og helt på toppen pynter du med krem, marengs og resten av bærene. Nå er kaka ferdig! Skjær den i kakestykker og server. Jeg garanterer at du blir populær i turgjengen etter dette! 🙂

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s