Toast med eggesalat og sprøstekt spekeskinke

IMG_9453.jpg

Er du av dem som ofte sitter igjen med FOR mange hardkokte egg til frokost? Vel, da har du allerede lunsjen (nesten) i boks!

Hjemmelaget eggesalat er virkelig snadder, og som turmat gjør det seg virkelig. Den gjør enhver brødskive til en saftig blings, og bare tanken på å toppe det hele med knasende sprø spekeskinke og litt nykvernet pepper gjør i alle fall at mine smaksløker begynner å løpe i vann…

IMG_0880
Det er ikke så mye som skal til for å ha det gøy i skogen! Her sjekker vi ut en hinderløype i skogen i Klæbu. Masse fine klatretrær og andre morsomme utfordringer 🙂
Dette er en rett som er veldig, veldig enkel å lage, og den kan nesten utgjøre en liten middag hvis du for eksempel fikser en enkel, grønn salat som følge. 

Eggesalat smaker utmerket på tørt brød som får nytt liv når det får stekt seg litt i smør i en panne, så hvis du både har egg, smør og brød i heimen vet du hva du har å gjøre!

Ta med alt du trenger i sekken og labb i vei til nærmeste skogholt. Ta med ungene også, og la dem løpe avgårde på den myke skogbunnen. Kanskje dere finner en liten hinderløype, eller en bekk som det går an å kaste steiner i? Alle blir jo glade av slikt no’! Og blir dere sultne så er altså lunsjen kun fem minutter unna.

God tur og kos dere! 😀

IMG_0882
Mamma, skal vi balansere litt? 🙂

Dette trenger du til seks personer:

  • Seks hardkokte egg
  • To dl majones
  • En halv rødløk, kuttet i små biter
  • Salt og pepper
  • Seks brødskiver
  • Smør til steking
  • Seks skiver spekeskinke
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du:

Kutt eggene i små biter. Rør sammen løk, egg og majones, og smak til med salt og pepper. (Bytt evt ut løk med vårløk, mildere smak som passer bedre for barn).

Smelt smør i en panne, og legg brødskivene i. Stek til de er gyldne på begge sider. Gjør det samme med spekeskinken. Når brødene er ferdige, legger du på et raust lag eggesalat. Topp med sprøstekt spekeskinke og litt nykvernet pepper! Namnamnam! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s