Karamellisert banan med kesam og hakket fruktnøtt

IMG_0135.jpg
Klar for verdens beste turdessert? 🙂
Det er mai, det er sol, og det er på tide å virkelig koooooooose seg ute i mange timer! Når man om vinteren lager enkel middag og hiver innpå før man rekker å bli gjennomfrossen, er det nå tid for det motsatte: sette seg ned på en varm stein, og lage god middag som kan nytes i fulle drag, og kanskje en digg dessert som avslutning på måltidet?

Etter det igjen kan man rett og slett legge seg rett ut på liggeunderlaget og bare kikke opp på skyene. Kanskje med en kaffekopp innen rekkevidde? 😉 Vi snakker det gode turliv!

IMG_0767.jpg
Det er vår i lufta, og utematsesongen er i full gang! 🙂
Denne gangen konsentrerer jeg meg nettopp om dette søte momentet på tur, og med en slik dessert kan du virkelig imponere turfølget ditt.

Den kan passe på en av de store festdagene i mai, feks som avslutning på middagen under åpen himmel på sjølvaste 17. Mange velger tur denne dagen, med flagg i sekken og fregner på nesa. Og på nasjonaldagen er det som kjent lov å spise AKKURAT det man vil, så slik sett passer det bra.

IMG_0749.jpg
Bare skogsveier er så herlig! Med sykkel for de minste blir det enda raskere å komme seg til turmålet. 
Denne desserten passer alle aldersgrupper, den er akkurat passe mektig, og den er fantastisk på smak. Den lune, karamelliserte bananen mot den friske kesamen er faktisk helt uimotståelig! Kjapp og lettlaget er den også.

Og hvis du ikke orker å vente helt til den 17. før du prøver den ut på primusen, så er det veldig lov å lage den på en helt vanlig tur på en onsdag også. Kos dere maks, og husk å plukke noen hvitveis på tur hjem! 🙂

Dette trenger du til fire personer:

  • Fire bananer, gjerne godt modne
  • Karamellsaus på flaske
  • Et beger vaniljekesam
  • Hundre gram hakket fruktnøtt
  • Smør til steking

Slik gjør dere:

Finn fram en panne og smelt litt smør. Hell oppi en god dæsj karamellsaus i det smeltede smøret, og legg bananene i. Ta på mer karamellsaus, slik at bananen får et lite lag karamell på begge sider. Stek på svak varme til bananen har blitt gylden. Legg over på en tallerken og topp med vaniljekesam og hakket sjokolade. Hell eventuell ekstra karamell- og smørsaus fra pannen over til slutt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s