Tacopizza

To av tingene som ganske sikkert troner øverst på favorittmat-lister hos barn over det ganske land, er TACO og PIZZA. Derfor ble det veldig god stemning da jeg foreslo å både dra på en veldig kul lekeplass i nærheten av der vi bor, OG lage tacopizza på primusen!

Dessuten er tacopizza helt perfekt når det kommer til det å redusere matsvinn. For gårsdagens tacorester, blir nydelige ingredienser på pizza dagen etter!

IMG_9773.JPG
Tacopizza på lekeplassen var noe vi alle kunne leve med! Her er vi på en lekeplass på Sjusjøen i Ringsaker, rundt tjue minutters kjøring fra hjemmet vårt. En finfin, liten helgeutflukt! 

Lekeplasser er også meget godt egna til å lage middager på! Her er det som regel både benker og bord, og det fungerer som regel utmerket å lokke de små håpefulle med til en lekeplass. De beste lekeplassene klarer jo å aktivisere voksne også, og det er ingen grunn til ikke å teste!

Når man blir sulten, er det altså bare å fyre opp primusen. Kanskje er man klar for en ny lekeøkt etter vel fortært pizza?

IMG_9763
Ingeborg og Helle fikser hver sin tacopizza. Sauene i bakgrunnen var så tamme at vi vennlig, men bestemt, måtte takke for besøket 😉

PS: La ungene selv få lage sin egen pizza. Det gir økt matglede, og større sjanse for at maten faktisk blir spist.

PS 2: Det krever litt tålmodighet å lage pizza på primus, men det er veldig verdt det. Husk et tykt lag aluminiumsfolie i bunnen av panna for best resultat.

Dette trenger du til fire personer:

 • En stor, ferdig pizzabunn fra kjøledisken. Evt kan man bruke tortillalefser, disse trenger kortere steketid, men blir også lettere brent.
 • Kjøttdeig (gjerne rester fra tacokjøttdeigen)
 • Revet ost
 • Andre rester fra taco, feks løk, jalapenos, tomat, paprika, mais, rømme, tacosaus, osv osv.

Slik gjør du:

Kle en panne med aluminiumsfolie, og skjær til et stykke av pizzabunnen slik at den passer i panna. Legg deretter på fyllet, kjøttdeig osv. Avslutt med revet ost. Nå er pizzaen klar for å stekes. Ha lav varme på primusen, og stek pizzaen under et lokk. Det som kan være et godt triks, er å steke pizzaen i ett minutt, og deretter la den hvile like lenge. Da får varmen fordelt seg i pannen. Hvis man har flere panner, kan man bytte på å steke flere pizzaer samtidig. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og bunnen gylden og sprø.

Nyt! 🙂

IMG_9782
Tacopizza, frisk luft og sol? Slett ikke verst! 🙂

 

2 kommentarer Legg til din

 1. Signe sier:

  Tipp: Stek pizzabunnen på den ene siden først (uten fyll), snu den og put på fyll innen du steker som vanlig. Går litt fortere

  Liker

  1. Ragnhild sier:

   Smart tips, Signe! Noteres! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s