Stekt banan med daim på bål

img_2100

En ekte klassiker, med en liten «pimp», nemlig daimsjokolade!

Grillet banan smaker helt nydelig. Den nesten smelter sammen med sjokoladen, og blir til en herlig masse.

Det beste med denne retten er at den er genialt enkel å lage, og enkel å spise, nemlig med skje! Ikkje noke meir å dilla og dalla med, som Lothepus i Farmen pleier å si 😉

Med daim blir det dessuten en knasende sprø konsistens av karamell. Helt enormt godt! Hvis du vil ha ekstra karamellsmak, kan du toppe det hele med litt karamellsaus.

Denne retten krever selvfølgelig et flott bål, men ingenting passer vel bedre i vinterkulda enn et skikkelig fyrverkeri på skogens egne premisser. Finn dere en trivelig plass under ei høy, krøllete furu, og fyr i vei! 🙂 God vinterkveld!

IMG_2108.JPG
Bål er trivelig, og gir mulighet for klestørk. Pass opp så ikke sko og lignende blir plassert for nær varmen, de smelter lett!

Dette trenger du til fire personer: 

  • Fire bananer
  • Fire stk daimsjokolader
  • Aluminiumsfolie

Slik gjør du:

Legg bananen på siden, og legg et snitt langs hele langsiden som da vender opp. Snittet skal gå gjennom skallet og kjøttet, men ikke gjennom skallet på undersiden. I snittet setter du biter av daim, tett i tett. Pakk det hele godt inn i aluminiumsfolie, og sett bananen i bålet (funker best med glør). Pass på at sjokoladen vender opp, hvis ikke vil den renne ut. La det hele stå og godgjøre seg i noen minutter, her gjelder å ha nok tålmodighet til å vente til det hele er skikkelig smeltet. Pass opp når du tar første skjeen, innholdet er knallvarmt og det er lett å brenne tunga!

Njut! 🙂

Denne oppskriften sto først på trykk i Foreldre&Barn.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s