Grove fleskepannekaker med potetbåter, aioli og timian

den

img_9504

Vinterferien er her for mange, og hva er vel bedre enn å innlede den beste ferien i hele året nest etter påske (spør du meg) med et herrrrrlig utendørsmåltid??? 😀

Nå har sola begynt å varme litt, og det er tid for å hente fram både solbriller og kanskje en dæsj solkrem for de ivrigste! Her på Lillehammer kunne ikke vinterstemningen vært finere, med sol, et par minus og nydelig ski- og akeføre.

IMG_9484.jpg
Strålende akeforhold midt i OL-byen! 🙂

 

Halve slekta, med Sverre (2) som lagfører, satte derfor kursen mot akebakken, med ett eneste mål for dagen: Mest mulig utendørsnytelse og fartsfylte morsomheter for store og små!

Bestemor og Sverre laget benk, vi andre suste ned bakken på diverse akebrett, og plutselig rumlet det i magen. Tid for lunsj!

IMG_9510.JPG
Nammenam! Fleskepannekaker er mat som ALLE liker! 🙂 

På forhånd hadde jeg raskt mikset sammen litt grov pannekakerøre og stekt opp bacon og løk, og dermed var det snakk om få minutter over grytene før man kunne sette tennene i en saftig fleskepannekake med ditto tilbehør.

Så her får dere altså oppskriften på en perfekt lunsj, eller middag om du vil, som både store og små vil sette pris på. Testet med suksess på folk fra 2 til 70!

IMG_0105.jpg
Strø bacon og løk oppå pannekaka før du snur den. 

Dette trenger du til seks personer:

 • 6 egg
 • 2 dl rugmel (eller annet grovt mel)
 • 2 dl hvetemel
 • 2-3 dl melk
 • En ts salt
 • 200 g bacon i terninger (kjøp gjerne helt bacon og skjær opp selv. Dette er saftig og ekstra godt på smak!)
 • 1 boks aioli
 • 1 løk i små biter
 • Smør til steking
 • 12 halvstore poteter i båter
 • Maldonsalt
 • Fersk timian

Slik gjør du:

(Før du går hjemmefra, lager du pannekakerøre og deler opp alt som skal deles, slik at du slipper å bli så kald på fingrene ute ;-))

Pannekakerøre: Ha egg, mel og salt og litt av melken i en bolle, og kjør til en jevn masse med en stavmikser. Ha litt mer melk oppi hvis du synes røra blir for tjukk, men husk at den skal være tjukkere enn vanlig pannekakerøre. Ha på en ren spruteflaske med tut. Pakk resten av ingrediensene i en sekk, og finn et passende lunsjsted.

IMG_9490.jpg
Med spruteflaske får du lett porsjonert ut pannekakerøre rett i panna. Husk vintergass, det er fortsatt for kaldt for den røde dersom det er noen minusgrader! 😉

Vel ute varmer du opp en panne på primus, og har i en god dæsj smør. Ha potetbåtene i panna og strø maldonsalt på, og stek på lav varme til de er gyldne og sprø utenpå, og myke inni. Dette tar noen minutter.

Imens tar du en annen primus og panne (hvis du har to), og steker bacon og løk til det er gyldent og sprøtt. Legg til side. I den samme panna tar du i litt mer smør hvis behov, og heller i pannekakerøre. Legg bacon og løk utover slik at det synker litt ned i røra. Stek til pannekaken har begynt å stivne litt, og snu den og stek til den er gylden på motsatt side. Fortsett til du ikke har mer røre igjen.

Dander poteter og pannekake på en tallerken, og topp med ailoi og et par kvaster fersk timian. Nyyyyyt! 🙂

IMG_9496.jpg
Mettende, smakfullt og masse energi til flere runder i akebakken! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s