Lefse med sprøstekt spekeskinke, tyttebærrømme og koriander

IMG_2265.JPGJeg har for alvor startet nedtellinga til påske! Bare fire dager igjen til vi kan sette oss i en fullstappa bil og styre beint mot fjelli. Mot hvite vidder, skiløyper og hyttekos.

For meg er påske den helt ultimate ferien. Fordi:

1. Det er SKI (jeg elsker alle typer ski, men hvis jeg skal prøve meg på en rangering blir det slik: 1: Randonee 2: Langrenn 3: Fjellski).

IMG_0055.jpg
Påske, akkurat slik vi liker det! 🙂 

2: Det er GOD MAT! Jeg får vann i munnen av å tenke på lammelår med hvitløk og rosmarin, påskegodt og egg i alle varianter. Mye av maten skal selvfølgelig lages ute! 🙂

3: Det er FJELL. Første halvdel av påska for oss i år blir på hytta på Ringebufjellet, deretter drar vi til topptureldoradoet Leirdalen i Jotunheimen. Begge plasser har vi har god til å gjøre ting vi liker, sammen med dem vi liker! Lange dager på hytta og fjellet med ungene, familie og venner, det kan rett og slett ikke bli bedre! 🙂

IMG_9433.JPG
Å lage noe snacks på bålpanna er alltid stas. Påske er høytid for den slags trivelige aktiviteter! 🙂

 

Nå er det jo slik at jeg alltid har skyhøye forventninger til påska, det skal liksom bli bra uansett! Så, jeg jobber litt med å senke forventningene bittelitt så jeg ikke skal bli så skuffa hvis det ikke blir slik jeg hadde tenkt. Det kan jo både bli dårlig vær og dårlig skiføre… Og hva om snøen har smeltet før vi rekker å komme oss til fjells? Eller det blir skrekkelig høy skredfare og vi ikke får gått på en eneste topp?

IMG_8812.jpg
Toppturer på ski er det jeg liker aller, aller best! Og primusen får lett plass i sekken! Her fra en tur på Skårasalen i midten av mai 2016. Jeg var tre måneder på vei med Jakob da dette bildet ble tatt, men en topptur gikk fint likevel! 

Jaja, det heter seg vel at man får ta tingene som de kommer, og det som i alle fall er sikkert, uansett vær og føre, er at vi skal spise mye godsaker i ferien. Jeg har selvfølgelig planlagt en liten rekke godsaker som er enkle å tilberede under åpen himmel, og den første virkelige påskesnacksen fra meg i år, får dere her!

Dette er fantastisk godt og enkelt, så pass på å være sulten før dere setter i gang med inntaket!

Dette trenger du til fire personer:

  • En pakke potetlefse
  • En pakke spekeskinke i tynne skiver
  • En halv boks rømme
  • 1/2 dl tyttebærsyltetøy (smak deg fram)
  • En håndfull fersk koriander

Slik gjør du:

Bland rømme og tyttebær, smak deg fram til et blandingsforhold du liker. Fyr opp primusen, og stek spekeskinke rett i en tørr panne, på middels varme. Pass på hele tiden, den er ferdig på få sekunder! Finn fram lefsene, og legg sprøstekt spekeskinke i en remse øverst. Topp med tyttebærrømme og et par kvaster koriander. Rull sammen og nyt! 🙂

Flere digge lunsjretter som egner seg godt på påsketur, finner du her!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s