Burritos med omelett, ost og tomat

IMG_9411Pang! Der var påska i gang for alvor! Herrrlige fridager i den beste måneden i året ligger foran oss, enten man velger å tilbringe dem på snø eller på barmark.

Uansett, for mange er påske synonymt med tur, og nå i ferien vil jeg si at det er ekstra viktig å ha noe godt å by på når gjengen er klare for lunsj! 🙂

IMG_9433.JPG
Maten smaker best ute! Man trenger jo ikke gå så langt? Her koser Helle og Ingeborg seg med burritos rett utenfor hytteveggen.

Og jeg vet ikke hva dere tenker, men når man først har fått kledd på en hel skokk med unger og seg selv, man har pakka sekken og alle tilsynelatende er ved godt mot, da er det greit å benytte sjansen til å være ute en stund.

Med en skikkelig rast som høydepunkt på turen har man lokkemiddelet på sin side dersom det skulle skorte på motivasjonen hos den yngre garde underveis! 😉

IMG_0065.jpg
Påske – slik vi liker det! Denne lille bakken brukte vi til å trene litt på å kjøre i løssnøen. Herligheten fant vi bare en liten kilometer fra hytta!

Men hva skal man servere? Varme toner i været innbyr til litt lengre lunsjpause, og da er det jo passe kjipt med tørre brødskiver, eller hva? Samtidig er det neimen ikke alltid lett å finne noe som alle liker, særlig hvis aldersspennet på turgruppa er stor.

Da kan denne enkle retten være et godt alternativ, med milde smaker som de fleste vil sette pris på. Den gled rett ned hos våre jenter, som spurte om de kunne være så snille å få en ekstra bit!

Omelett er dessuten genialt for å få brukt opp rester av pålegg eller middag, for å kaste mat bør vi jo unngå alle mann. Bruk det du har, så får du din egen vri på retten!

IMG_9400.JPG
Vi varmet burritosene i en ildfast form på bålet, men du kan like gjerne bruke panna på primusen, hvis du har et lokk. Husk svak varme, og sjekk ofte så det ikke svir seg i bunnen!

En ekstra bonus er det at burritosen er enkel å spise, selv om man velger å beholde vottene på. 😉

Dette trenger du til seks personer:

  • Seks tortillalefser
  • Hundre gram gulost
  • Åtte egg
  • Seks skiver spekeskinke
  • Tolv cherrytomater
  • Salt og pepper
  • Smør til steking

Slik gjør du:

Rør sammen eggene, og ha dem i en panne med litt smeltet smør. Legg skinke i biter, mesteparten av osten, og cherrytomater delt i to på toppen. La det stivne. I en smurt form som tåler bål legger du seks tortillalefser på rad og rekke. Fyll dem med omeletten, og legg på litt ekstra skinke dersom det er mer til overs.

Rull sammen lefsene, og snu dem så skjøten blir liggende ned. Dryss resten av osten på toppen, og legg hele forma på bålet. Det er best hvis det er litt avstand til varmen, og bruk gjerne et lokk hvis du har. Burritoene er ferdige når de har blitt litt gyldne og osten på toppen har smeltet.

Denne retten sto først på trykk i Foreldre og Barn, april 2017 :-). 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s