Pannestekt tortilla-pizza med skinke, ost, basilikum og tomat

 

Jessssssss! Endelig ble det en skikkelig god pizza – stekt rett i panna på primusen! 🙂 Det er virkelig ildtesten, for pizza er en rett som trenger både over- og undervarme. Og hvordan få til det på en primus?

Jo – man lager seg en tykkbunnet panne, bruker svak varme og lokk, så blir det så bra. Litt tynnere bunn enn du normalt ville brukt inne er også smart. At den er mye mer lettvint enn vanlig pizzabunn er vel heller ingen ulempe? 😉

Pizzaen denne gangen er barnevennlig med helt enkle smaker, men her er det selvfølgelig helt på sin plass å ta på akkurat det du har mest lyst på!

IMG_1401
Trikset: Tykkbunnet panne i form av ekstra varmebeskyttelse a la aluminiumsfolie.

Jeg og Helle (8) testa pizzaen på Neveltoppen i strålende sol, og vi var enige om at både utsikten, været og maten slett ikke var så verst. (Det hører med til historien at vi hadde sjokolade til dessert også, og det skal ikke sies hvem av oss som gleda seg mest til den!)

Dette trenger du til to personer: 

  • Fire små tortillalefser
  • Litt ketchup
  • Kokt skinke
  • Ferdig skivet gulost
  • Hvis ønskelig: Fersk basilikum og små tomater i skiver
  • Aluminiumsfolie
  • Ekstra panne eller et lokk
IMG_1405
Kitchen with a view! 🙂

Slik gjør du: 

Brett aluminiumsfolie slik at du får en firedobbel «plate» som du legger i panna. Oppå der legger du to tortilla-lefser, og legger på ketchup, ost, skinke, og eventuelt topping som fersk basilikum og tomater.

Så er det hele klart til å stekes, men husk å steke på svært svak varme! Hvis ikke blir bunnen svart og toppen kald 😉 Det er også viktig å bruke lokk under hele prosessen. Jeg brukte en liten panne, fordi den holder bedre på varmen enn et tynt lokk. Men bruk det du har og som passer til panna di. Følg med pizzaen underveis, den er ferdig når osten er smeltet helt!

Ps: Vi prøvde oss også på en calzone-versjon, der vi brettet pizzaen og spiste den uten bestikk. Knallgodt det også, men pass opp – fyllet er svært varmt! 🙂

IMG_1420.jpg
Alternativ spisemåte: Calzone-versjon! 🙂 Pass opp for varmt fyll!

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s