Honningmarinert mandarin med kanel og eggedosis

IMG_1911 2.JPG
Juledessert på tur? Null problem! 🙂

Jul, jul, strålende jul! Om bare en liten uke er faktisk den rød-grønne høytiden i gang for alvor, og med det noen kjærkomne fridager for de aller fleste.

Så lenge jeg får sjansen til å være mye ute i frisk luft og dagslys kan jeg ikke bedre ha det enn på denne tiden av året! Det nydelige lyset, snøen, kuldegradene, jeg håper mange av dere har det akkurat slik som oss nå i desember!

DCIM100GOPROGOPR0899.
Kaldt, men så fint at man fryser på ryggen uavhengig av antall lag med ull! ❤ Bildet er fra Nordseter i november. 

Dessverre er både snø og kuldegrader mangelvare mange steder, men det går an å drømme seg bort. Ellers kan jeg anbefale julefeiring her på Lillehammer, for her er det stort sett hvit jul her! Det er også nydelig skiføre å oppdrive, både for bortover- og nedoverentusiaster!

Jeg tar ofte med meg primusen ut på tur, selv om minusgradene kryper godt under null. Med den mye omtalte vintergassen er det ikke noe problem, primusen blir varm på null komma niks! Og det er jo ekstra magisk å trylle fram noe godt når man er ute i juleeventyret, kanskje ved en islagt elv, eller i tussmørk juleskog?

GOPR0909.JPG
Ingeborg (5) i fint driv i løypa! Tips: Ikke gå så langt med ungene, og ha gjerne en lunsjpause som mål for turen! Da er det viktig å ha noe godt i sekken 😉

I dag deler jeg en HIMMELSK god dessert med dere, som på flere måter er inspirert av julens smaker. Den kan lages i sin helhet ute, eller dere kan gjøre noen små forberedelser inne og fullføre på primus. Uansett hva dere velger er den latterlig enkel å få til, jeg vil faktisk påstå at det nesten ikke går an å feile med denne!

Retten anbefales som dessert etter en mektig julemiddag, eller bare som en frisk og søt mellomrett ute på tur. Finn en fin og hyggelig spot ute, grav en fin benk i snøen og kokkeler i vei! 🙂

Dette trenger du til fire personer:

  • Fire mandariner
  • 2-3 ss honning
  • 4 egg
  • 4 ss sukker
  • Kaneldryss
IMG_1913.jpg
En god gammel hjulvisp gjør susen på tur! 

Slik gjør du:

Ha honningen i en panne, og la den smelte på svak varme. Skrell mandarinene, og legg båtene i honningen. La dem surre seg godt inn på svak varme, til de er gyldne og gjennomtrukket av honning.

Visp eggedosis, her kan en hjulvisp gjøre nytten hvis dere er ute på tur! Eventuelt kan man ha egg og sukker på en tett, ren flaske og riste i vei. (Ellers kan man ta med ferdigpisket eggedosis fra hjemme). Ha litt eggedosis i en kopp, og legg mandarinbåtene oppi. Avslutt med litt kanel, og nyt! 🙂

IMG_1911 2.JPG

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s