Søtpotetsuppe med kokosmelk, bacon og koriander

img_2022
Sterk og litt søtlig suppe mot salt bacon og fersk koriander = uslåelig!

Jeg fikk søtpotetsuppe servert på en middag for noen år siden, og siden da har jeg digget smaken av denne stadig mer populære grønnsaken!

Søtpoteten er som navnet tilsier litt søtlig, men på en annen måte enn feks kålrot. Søtpotetsuppe er knallgodt sammen med bacon, og siden smaken er mild og god så tåler den litt sterke smaker som chili og koriander.

Jeg liker best å kjøre suppa helt jevn med en stavmikser. Dette er ikke så greit å få til ute på tur, så denne suppa en av rettene jeg gjør klar inne, for så å varme opp ute. Med en primus i sekken kan du også ta med en stekepanne til baconet, slik at det du kan nyte det helt sprøstekt som topping på suppa!

img_2160
Mat på gang, oh jes! 😀

Her har jeg gjort den tradisjonelle søtpotetsuppa litt mer spennende med både fersk chili, ingefær og koriander, men smak deg fram så du får den smaken du liker. Hvis det er barn i følget, kan du med fordel halvere mengden chili.

Det smaker helt nydelig med noe varmt i kroppen på denne tida av året, og her får du i pose og sekk: Varm suppe med litt sterke smaker som varmer ekstra! Vinn-vinn spør du meg!

Dette trenger du til fire personer:

 • En stor søtpotet, eller to små
 • En boks kokosmelk
 • 8 dl vann
 • En pakke baconterninger
 • En buljongterning
 • En bit fersk koriander (ca en cm)
 • En halv fersk chili
 • Salt og pepper
 • Fersk koriander

Slik gjør du:

Før du drar på tur, skreller du søtpotet og skjærer den i biter. Kok den opp i vannet, og tilsett ingefær, chili og buljong. La det koke til grønnsakene er møre. Hell blandingen over i en blender, eller mos det med stavmikser.

Hell den tykke suppeblandingen over på en helt tett boks, flaske eller lignende, og putt i sekken. Vel framme der dere ønsker å raste, heller du blandigen i en kjele, og varmer opp under opprøring.

Tilsett kokosmelk og la det hele koke noen minutter. I en panne steker du bacon gyldent. Server suppa rykende varm med bacon og fersk koriander.

 

2 kommentarer Legg til din

 1. Helga Marie sier:

  Hei, hei! I dag skal vi prøve oss på suppa, Ragnhild! Gleder oss! Nå står to brusflasker med suppe klare. Men jeg lurer på: et par steder i oppskriften skriver du «koriander» men jeg lurer på om det skal være ingefær? Jeg lot være å ta koriander i selve suppa denne gangen, men tar med til garnityr. Vi kjører på med karamelliserte bananer til dessert. Spørs om vi kommer oss hjem etterpå!

  Liker

  1. Ragnhild sier:

   Oi, det skal såklart være ingefær I suppa, koriander på toppen! Retter asap! Så kult at dere skal på tur med disse oppskriftene i sekken – lykke til! Og takk for at du gjorde meg oppmerksom på feilen! 😄

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s