Club sandwich med kylling, bacon, aioli og ciabatta

Å lunsje ute er jo veldig trivelig, og det er noe jeg og min venninne Marthe har gjort i «alle» år. På tur i fjellet og i marka har det liksom vært høydepunktet på turen, dette å sette seg ned med primusen og lage seg noe godt. Utallige turer har det blitt faktisk, på ski, til fots, med og uten telt, i Rondane, Jotunheimen og i frodige Vestlandsfjorder.

IMG_4196.jpg
Før: Teltliv med pudder på hjernen! 😉

Nå er det andre tider. Både jeg og Marthe har fått barn, med rundt tre måneders mellomrom, og det blir lengre mellom turene vi får tatt sammen. Denne helgen for eksempel, hadde vi egentlig tenkt oss på telttur til Loen med de små og våre bedre halvdeler. Men det var meldt regn over hele fjøla, og det å telte med små barn i øsepøs regnvær, det vil jeg si er for spesielt interesserte.

IMG_2063Nå: Trivelig, men travelt med baby! 😉 Heldigvis god stemning!

Dermed ble turen lagt i «vi tar det igjen-skuffen», og mennene våre fant like greit ut at de skulle bruke helga på å snekre.

– Da tar vi en trilletur og lager primuslunsj underveis, foreslo jeg, og Marthe var ikke vond å be.

IMG_2055.jpg
Trivelig primusering ved Mjøsa/Lågen. Nær byen, men likevel fint og rolig område!

Turen gikk ned til Strandpromenaden på Lillehammer, et kjent og kjært turområde som fint kan kombineres med handletur på byens kjøpesenter. I år har det også blitt satt opp et finfint fuglekikketårn langs ruta, og det er rent hyggelig å sitte der og se utover vannet der elva går over fra å være Lågen til å bli Mjøsa.

Nå skal det sies at det er ganske travelt å spise lunsj med to smårollinger som gjerne vil ha et ord med i laget, så i kjent småbarnsforeldre-stil måtte den ene kokke mens den andre passa unger, maten ble kald før vi rakk å spise den, mens Jakob for en’te gang forsøkte å putte diverse steiner og pinner i munnen, og Eimund gulpa utover både seg og klærne sine.

IMG_2087
Typisk småbarnsliv-situasjon: Man rekker sjelden å spise maten mens den er varm! 😉

Jaja. Maten var ferdig for lengst og da vi endelig fikk satt tenna i sandwichen smakte det himmelsk godt, og du vet, når det er noen sekunders stillhet, og man virkelig kan nyte naturen og maten og alt sammen, da er det helt ålreit.

– Oi, nei nå tror jeg Eimund har bæsja!

Så var det på’an igjen.

Men maten var særs god var vi enige om, så herved får du oppskriften på den klassiske club sandwichen, udødelig og alltid like god, her med min egen variant med ciabatta-brød. Marthe hadde laget en aldeles nydelig ailoi på forhånd, som virkelig satte prikken over i’en! 😀

IMG_2078.jpg

God tur, og enjoy! 🙂

Dette trenger du til to personer:

  • To kyllingfileter
  • En pakke bacon
  • Romanosalat
  • To tomater
  • Aioli (kjøp ferdig eller lag selv, oppskrift finner du her)
  • To ciabattabrød
  • Smør til steking
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Ha litt smør i en panne, og stek kyllingfiletene på begge sider til de begynner å bli gjennomstekte. Ha salt og pepper på hver side. Del hver filet i to, på tvers, slik at de blir så flate som mulig. Stek videre så de blir sprø på alle stekeflatene, og gjennomstekte. Legg til side, og stek baconet i samme panne til det blir sprøtt og godt.

Del hver ciabatta i tre, og ha aioli på hver side. Legg på salat og tomat, fortsett med kylling og bacon. Fortsett med brød osv.

Deretter er det bare å nyte, aller helst mens det er varmt! 😉

 

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s