Smuldrepai med eple, kokos og kanel

IMG_1617.jpg
Syrlige epler, søt og litt sprø deig, frisk rømme… Det kan nesten ikke bli bedre! 🙂

Nå er de norske eplene på sitt absolutt beste! Jeg elsker smaken av syrlige epler mot det søte, og en knasende sprø og og varm dessert er slett ikke å forakte.

Jeg har tidligere laget en blåbær-versjon av smuldrepai, og epleversjonen er basert på samme oppskrift. Men, fordi jeg digger smaken av kokos, og den egner seg bra mot smaken av eple, har jeg bytta ut noe av melet med kokos.

Kokosmasse funker bra her, fordi den gjør at retten blir enda mer sprø. Men du kan også bruke kokosmel, eller rett og slett holde deg til den opprinnelige smuldrepai-deigen, dersom du ikke er noen kokos-fan!

img_0700
Pass på – nå er de norske eplene helt fantastisk gode! 😀

I motsetning til blåbær-versjonen må du passe enda bedre på varmen når du skal lage smuldrepai med eple. I motsetning til blåbærene som koker vil eplene i stedet svi seg, og det kan være en fordel å bruke litt smør i panna før du setter i gang.

Deigen vil også bli fastere og mer stekt enn i blåbær-versjonen,fordi man ikke får den suppe-aktige konsistensen. Prøv deg fram, så lenge det ikke svir seg er det lite som kan gå galt!

Og du; husk å ha med gode venner som du kan dele med, for dette blir garantert en suksess! 🙂

Lykke til!

Dette trenger du til fire personer:

  • 60 gram mel, gjerne spelt
  • 60 gram kokosmasse
  • 125 gram romtemperert smør
  • 50 gram sukker
  • 1 ts kanel
  • 1-2 ss havregryn
  • 3 epler, i biter med skallet på. Norske smaker best!
  • Et beger rømme eller kesam

Slik gjør du:

Bland alt det tørre, og kna det sammen med smøret til du har en jevn og fin deig. Dette er litt klissete, og det kan være en fordel å gjøre det før du drar på tur. I såfall har du bare deigen over i en pose, og putter den i sekken sammen med eplene.

Vel framme deler du opp eplene i små biter, og legger dem i en stekepanne sammen med litt smør. Fordel deigen over i små klatter, og stek på svak varme. Rør det hele sammen, og snu litt på både deigen og eplebitene underveis, så du er sikker på at det ikke svir seg.

En teflonpanne er absolutt å anbefale til denne retten! Desserten er ferdig når deigen har fått en gylden farge og eplene har blitt myke. Anrett på en tallerken med en klatt rømme, og nyyyyyt! 🙂

DCIM100GOPROG0770531.
Norsk fjellhøst på sitt beste! ❤ Perfekt for et godt måltid ute!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s