Søte crostini med brunost og eplemos

den

img_2297

Kulda er her, iallefall på Østlandet, men det er gnistrende fint! Og så lenge man holder seg i aktivitet er det ikke noe problem å holde seg varm. Og, det er slett ikke bare ski, akebrett og snowboard som er gøy å holde på med nå når det er kaldt. For når det fryser skikkelig til blir isen et herlig lekeland!

Her på Lillehammer har det vært rene folkevandringen ut på Mjøsisen den siste tiden. Store og små, gamle og unge, har vrimlet utover den enorme isflaten. Noen kommer med ishockeskøyter, andre med spark, noen med sykkel med piggdekk, noen med gamle (eller nye) lengdeløpsskøyter og staver i hendene. Alt er mulig! Dette kaller jeg lavterskel!

img_2282
Folksomt på isen! God stemning! 

Isen passer for de aller, aller fleste, enten man ligger i vogna, som vår lille Jakob på seks uker, eller man er godt voksen og bruker sparken som framkomstmiddel på isen. Mellom der er variasjonen stor. Helt nydelig! 🙂

Og hva passer vel bedre enn et godt, lite primusmåltid når magen begynner å rumle etter en real runde med kølle og puck?

Vi brukte rester fra fryser og kjøleskap, og det ble et supert måltid som gled rett ned hos hele turfølget!

IMG_1268.jpg
Barnevogn på isen, perfekt! Dessuten fin å bruke som stativ for ferske skøyteløpere 🙂

«Crostini» høres jo fint og flott ut, som de fleste italienske retter som har blitt populære her på berget. Opprinnelig er det ikke så veldig fint og flott, de er nemlig laget av dag-gamle baguetter som er stekt i skiver i panna. Men godt blir det, særlig med smakfullt topping som for eksempel røkelaks, god ost etc. Dessuten er det en flott måte å få brukt opp tørt brød på!

IMG_2281.JPG
Tørre boller blir en fin liten rett etter en runde i panna! 

Min versjon er imidlertid søt, og med et hint av norsk tradisjonskost. Men prinsippet om stekte skiver av daggammelt brød/boller er det samme, derfor drister jeg meg til å bruke det noe fisefine uttrykket jeg også! Godt kan jeg i alle fall love at det smaker i vinterkulda 😉 God tur på isen!

Dette trenger du til fire personer:

  • Skiver av boller, julekake eller annen søt gjærbakst. Det gjør ingenting om de har blitt litt tørre!
  • Brunost
  • Eplemos
  • Smør til steking

Slik gjør du:

Skjær bollene/julekaken i centimetertykke skiver. Del dem gjerne opp til små biter a la fingermat. Dette er lurt å gjøre hjemme før du drar, så slipper du å bli så kald på hendene 😉 Vel ute på tur fyrer du opp primusen og smelter litt smør i en panne. Stek skivene på middels varme til de er gyldne på begge sider. Legg rause skiver med brunost på, og topp det hele med litt eplemos. Smaker nydelig med varm sjokolade til, oppskrift på en supergod versjon som ungene vil elske finner du her!

Goooooood tur! 😀

img_2286
Snadder! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s